Film fredag - Amélie

Hver fredag vil jeg legge ut en ny anbefaling på en film som jeg har sett, med trailer, bilder og hele pakka. Tidligere innlegg finner du her. Så om du skal se film i helga, kan du muligens finne en du vil se her på bloggen. Fortell meg gjerne om dere likte noen av filmene jeg har anbefalt. Sounds good?

I dag valgte jeg å anbefale dere filmen Amélie, som jeg så for første gang i dag. Le fabuleux destin d'Amélie Poulain som den egentlig heter, er en fransk komedie som kom ut i 2001. Den handler rett og slett om Amélie, en uskyldig og naiv jente i Paris, som bestemmer seg for å hjelpe menneskene rundt henne, og oppdager kjærligheten på veien.

 

Åh, som jeg elsker denne filmen! Den er så hjertevarmende og herlig! I et øyeblikk sitter du og ler av alt det morsomme personene sier og gjør, i det neste har du tårer i øynene og et lite smil om munnen fordi du kjenner deg igjen i hva Amélie og de rundt henne går igjennom. Historien er unik og lett, og musikken er bare helt fantastisk! Den utrolig talentfulle Yann Tiersen har skrevet sangene, og jeg blir alltid så glad av å høre dem. Anbefaler dere virkelig å se denne på fransk (med undertekster selvfølgelig), bare fordi det franske språket er så vakkert i seg selv. Pluss at jeg elsker den franske kulturen og menneskene. (Sidenote: skal lære meg å snakke fransk en gang!) I hovedrollen er den vakre Audrey Tautou, som man ikke kan annet enn å elske! Hun er så nydelig på sin helt egne måte, og kjempeflink er hun til å gi liv i Amélie! Du måå se den! Den er en av de beste filmene jeg har sett!

Follow on Bloglovin

Én kommentar

Monica

28.04.2012 kl.10:51

Elska filmen! Såg den faktisk på skulen, på fransk! Filmen er så spesiell, og nesten magisk.... ! Sjølv om mange vil sjå på den som veldig rar, og kanskje ikkje forstå den..

Skriv en ny kommentar

hits