Film fredag

Film Fredag - The Great Gatsby

Noen fredager vil jeg legge ut en ny anbefaling på en film som jeg har sett, med trailer, bilder og hele pakka. Tidligere innlegg finner du her. Så om du skal se film i helga kan det jo hende at du finner noe for deg her på bloggen.

Nyinnspillingen av F. Scott Fitzgeralds roman The Great Gatsby tar deg tilbake til "The Roaring Twenties" i New York, en tid preget av synkende moral, glitrende jazz, storsmuglere og aksjer som skyter til himmels. Her blir vi kjent med forfatterspiren Nick Carraway, som flytter inn i et nytt hus nesten vegg i vegg med det enorme slottet til den mystiske Jay Gatsby. Gatsby holder enorme og spektakulære fester hver helg og har enorme mengder med penger, men ingen vet hvem han egentlig er eller hvor han virkelig kommer fra.  

Enda en film basert på en bok, jeg vet. Men jeg leste boka nå i helga og måtte se filmen, for F. Scott Fitzgeralds mesterverk er virkelig noe for seg selv. Jeg visste på forhånd at soundtracket var fantastisk, for det inneholdt store navn som Beyoncé, Florence + the Machine, Lana del Rey, Gotye, will.I.am og mange fler. Og dessuten så er Leonardo DiCaprio med, da vet man nesten med sikkerhet at det er en kvalitetsfilm. Filmen møtte forventingene som boka hadde gitt meg, og det vil jeg si er et godt tegn. Sjekk den ut!

Hadde problemer med dataen på fredag, derfor kommer dette innlegget nå.

Film Fredag - The Host

Noen fredager vil jeg legge ut en ny anbefaling på en film som jeg har sett, med trailer, bilder og hele pakka. Tidligere innlegg finner du her. Så om du skal se film i helga, kan det hende du finner noe for deg her på bloggen.

Dagens film er en jeg har venta på i flere måneder. Basert på boka The Host (skrevet av Stephenie Meyer) tar filmen oss inn i en nær fremtid hvor planeten Jorden har blitt tatt over av fredelige romvesener, kalt "Souls", som tar bolig i menneskenes kropp. I hovedrollen er Melanie, som sammen med en liten gruppe gjenværende mennesker kjemper en desperat kamp for å stå imot vesnene, samt redde seg selv og de hun elsker.

Jeg leste boka for to-tre år siden og falt pladask for historien, så da jeg hørte at det skulle bli laget film av boka ble jeg mildt sagt hysterisk. I går fikk jeg endelig sett den på kino, og uheldigvis ble ikke mine skyhøye forventninger møtt, selv om det er noe jeg skulle ha visst på forhånd. Savnet en del øyeblikk fra boka og det var vel det som ødela mest. For dere som ikke har lest boka: hurra! En jeg så filmen med som ikke hadde lest boka likte den kjempegodt, så jeg anbefaler den til dere likevel. Og hey, om jeg ikke klarer å overbevise deg, så tror jeg disse kjøttbitene gjør det.

Film Fredag - Now Is Good

Noen fredager vil jeg legge ut en ny anbefaling på en film som jeg har sett, med trailer, bilder og hele pakka. Tidligere innlegg finner du herSå om du skal se film i helga, kan det hende du finner en som virker bra her på bloggen. 

Filmen jeg vil anbefale dere i dag heter Now Is Good, og handler om en kreftsyk jente som lager en liste over ting hun vil gjøre før hun dør. Den kom ut i 2012, og er en romantisk dramafilm. I hovedrollene er den fantastiske Dakota Fanning og dødskjekke Jeremy Irvine. Jeg mener..

I går var det offisiell filmkveld med meg selv (med valentinsdagen og meg som singel), og valgte falt på denne. Så traileren for lenge siden, og må si at filmen er bedre enn hva traileren klarer å få frem. Virkelig. Den er smertelig vakker og trist, men likevel så fin, så fin at jeg gråt annethvert minutt. 

Film Fredag - The Impossible

Noen fredager vil jeg legge ut en ny anbefaling på en film som jeg har sett, med trailer, bilder og hele pakka. Tidligere innlegg finner du her. Så om du skal se film i helga, kan det hende du finner en som virker bra her på bloggen. Fortell meg gjerne om filmer du synes jeg burde sjekke ut. Sounds good?

The Impossible heter filmen jeg velger å anbefale i dag, og mange har nok hørt om den eller sett den. Den kom ut i årsskiftet 2012-13, og omhandler tsunamien i Thailand i 2004. Basert på en sann historie, der vi følger en britisk familie når de må kjempe seg gjennom det umulige. 

Denne filmen er så fantastisk bra laget, og så brutal og ærlig. Den er både trist og fin på samme tid, og jeg har aldri i mitt liv blitt så emosjonell under en film før. Det var nesten ikke ett øyeblikk hvor øynene mine ikke var tårevåte på grunn av den konstante strømmen av sterke inntrykk. Skal du se en film i helga, så må du se denne!

Film Fredag - Pitch Perfect

Noen fredager vil jeg legge ut en ny anbefaling på en film som jeg har sett, med trailer, bilder og hele pakka. Tidligere innlegg finner du her. Så om du skal se film i helga, kan det hende du finner en som virker bra her på bloggen. Fortell meg gjerne om filmer du synes jeg burde sjekke ut. Sounds good?

Denne komedien fra i fjor heter Pitch Perfect, og handler om to rivaliserende a cappella-grupper, de populære Trebble Tones og ikke like populære Barden Bellas. 

 Jeg så denne filmen i jula, og elsket den! Filmen er full av sjarm og morsomme øyeblikk, og en som har mye av dette er Rebel Wilson som spiller Fat Amy. Hun er hysterisk, ærlig talt! Sjekk ut filmen, du kommer definitvt til å like den.

Film fredag - Project X

Hver fredag vil jeg legge ut en ny anbefaling på en film som jeg har sett, med trailer, bilder og hele pakka. Tidligere innlegg finner du her. Så om du skal se film i helga, kan det hende du finner en som virker bra her på bloggen. Fortell meg gjerne om liker eller har sett noen av filmene jeg har anbefalt. Sounds good?

Tenkte å "fortelle" dere om filmen Project X som jeg så forrige helg. Den kom ut i mars, og handler om tre tenåringer som arrangerer en bursdagsfest for å bli mer populære. Alt går ikke helt som planlagt når flere og flere strømmer til festen.

Dette er en party-film som virkelig tok den helt ut. Musikken er rå, kudos for det, og jeg må si det var ganske interessant å se alt som skjedde i løpet av kvelden. Selv om den til tider er litt kjedelig, så synes jeg du burde sjekke den ut!

Film fredag - The Help

Hver fredag vil jeg legge ut en ny anbefaling på en film som jeg har sett, med trailer, bilder og hele pakka. Tidligere innlegg finner du her. Så om du skal se film i helga, kan det hende du finner en som virker bra her på bloggen. Fortell meg gjerne om liker eller har sett noen av filmene jeg har anbefalt. Sounds good?

The Help heter filmen jeg har valgt å anbefale dere i kveld! Denne dramafilmen, som kom ut i fjor, handler om en vordende skribent, kalt Skeeter. Handlingen er lagt til en småby i Mississippi på 60-tallet, under borgerrettighetsbevegelsen. Skeeter er hjemme igjen etter noen år i college, og bestemmer seg for å intervjue og skrive en bok om de svarte hushjelpenes vanskeligheter både på arbeidsplassen og ellers i samfunnet. Men hushjelpene hun intervjuer og Skeeter selv må være forsiktige, ettersom loven og resten av småbyen er imot hva de gjør.

Jeg så på denne filmen i går, og elsket den umiddelbart! En utrolig hjertevarmende og til dels morsom historie om den vanskelige hverdagen til en 60-talls-hushjelp, sett fra både "de svarte" og "de hvites" synspunkt. Anbefaler deg å se denne filmen på det sterkeste! Du vil le, gråte og kjenne hjertet varme seg litt i disse uvanlig kalde juni-dagene. Enjoy!

Film fredag - Catch & Release

Hver fredag vil jeg legge ut en ny anbefaling på en film som jeg har sett, med trailer, bilder og hele pakka. Tidligere innlegg finner du her. Så om du skal se film i helga, kan det hende du finner en som virker bra her på bloggen. Fortell meg gjerne om liker eller har sett noen av filmene jeg har anbefalt. Sounds good?

Valgte å anbefale dere min ultimate feel good film i dag, fordi sommervarmen har slått inn og denne minner meg om sommeren. Dere vet den filmen som dere har sett så mange ganger at dere kan skremmende mange av replikkene i filmen? Den som dere har sett på så mange ganger at det er hakk i DVD-en? Den dere elsker av hele deres hjerte? Denne filmen er den typen film for meg.

Filmen heter Catch & Release og ble utgitt i 2006. Den er en romantisk komedie og handler om Gray, som må gå videre med livet etter at forloveden hennes døde i en tragisk ulykke. Ved noen tilfeldigheter kommer hun over en stor hemmelighet om forloveden, og finner ut at hun ikke virkelig har kjent ham. Hun finner trøst og støtte i forlovedens bestevenner, og sammen blir de bedre kjent med både hverandre og den avdøde forloveden.

 Jeg elsker, elsker denne filmen! Får alltid en god følelse etter å ha sett den, delvis fordi jeg har noen minner knyttet til den, men mest fordi den er så hjertevarmende og herlig. Den vakre Jennifer Garner spiller i hovedrollen. I tillegg så er soundtracket til filmen utrolig bra, får så sommerstemning av det. Håper dere liker filmen like mye som meg!


Film fredag - Super 8

Hver fredag vil jeg legge ut en ny anbefaling på en film som jeg har sett, med trailer, bilder og hele pakka. Tidligere innlegg finner du her. Så om du skal se film i helga, kan det hende du finner en som virker bra her på bloggen. Fortell meg gjerne om liker eller har sett noen av filmene jeg har anbefalt. Sounds good?

Super 8 er en thriller fra 2011 med Joel Courtney og Elle Fanning i hovedrollene. Handlingen er lagt til sommeren 1979, og handler om en gjeng ungdommer som vitner en togulykke. Flere uforklarlige hendelser i kjølvannet av togulykken får ungdommene til å tvile på om det virkelig bare er en ulykke. De setter livene sine i fare når de bestemmer seg for å komme til bunns i mysteriet.

Fantastisk film! Alt jeg har å si, nesten. Den er spennende, skummel (ihvertfall for meg), søt og morsom. Jeg elsker hvordan den er filmet, direktøren J.J. Abrams bør vel få æren for det pluss historien, som er veldig veltenkt. Se den, du vil ikke angre!

Det kommer flere oppdateringer til mandag, for da er jeg ferdig med skriftlig eksamen!Film fredag - This Means War

Hver fredag vil jeg legge ut en ny anbefaling på en film som jeg har sett, med trailer, bilder og hele pakka. Tidligere innlegg finner du her. Så om du skal se film i helga, kan det hende du finner en som virker bra her på bloggen. Fortell meg gjerne om liker eller har sett noen av filmene jeg har anbefalt. Sounds good?

Nylig så jeg på en romantisk komedie kalt This Means War. Den kom ut i 2012 og handler om to spioner, altså bestevennene Tuck og FDR, begge forelsket i den samme jenta. De to gjør alt for å sabotere for hverandre, bare for å vinne hjertet til den vakre Lauren. I hovedrollene er de flinke skuespillerne Chris Pine, Tom Hardy og Reese Witherspoon.

Denne filmen har omtrent alt: romantikk, komedie, action og utrolig pene skuespillere. Tom Hardy og Chris Pine er egentlig grunn nok til å se filmen. Ahh, så kjekke! Uansett så er denne filmen å anbefale, fordi den er så søt og morsom. Dessuten så viser den en helt ny vri på de vanlige spionhistoriene, hvor det nå er to spioner som prøver å få samme jente, men som også viser at de også er som vanlige mennesker.

Film fredag - The Art of Getting By

Hver fredag vil jeg legge ut en ny anbefaling på en film som jeg har sett, med trailer, bilder og hele pakka. Tidligere innlegg finner du her. Så om du skal se film i helga, kan det hende du finner en som virker bra her på bloggen. Fortell meg gjerne om liker eller har sett noen av filmene jeg har anbefalt. Sounds good?

Denne gangen har jeg valgt å anbefale en film som heter The Art of Getting By med Freddie Highmore og Emma Roberts i hovedrollene. Den kom ut i 2011, og er et romantisk drama som handler om den dystre tenåringen George. Han flyter gjennom livet uten noen som helst lyst til å verken gjøre hjemmelekser eller følge drømmen sin om å bli maler. Når han ved en tilfeldighet blir venn med den populære jenta Sally, får han endelig lyst til å gjøre noe med livet sitt. Vennskapet deres snur ikke bare livet hans på hodet, men også Sallys.

Jeg satte på denne filmen etter en litt tøff dag på skolen, og snakk om å plassere et smil på munnen min. Den er virkelig oppløftende og inspirerende. Pluss at jeg elsker hvordan soundtracket komplimenterer filmens indiefølelse. For meg så er soundtracket alltid viktig på en film, fordi det får meg til å elske filmen tusen ganger mer. Mange tenåringsdramaer pleier ikke alltid å føle så virkelighetstro som denne, og det synes jeg Eddie Highmore skal få ta æren for. Han er perfekt i rollen som George! Personlig så kjenner jeg meg på en måte litt igjen, fordi den handler om å ikke helt vite hva man skal med livet og om å finne den ene tingen som får deg til å virkelig leve, og ikke bare eksistere. Håper du liker denne like mye som meg!

Film fredag - The King's Speech

Hver fredag vil jeg legge ut en ny anbefaling på en film som jeg har sett, med trailer, bilder og hele pakka. Tidligere innlegg finner du her. Så om du skal se film i helga, kan du muligens finne en du vil se her på bloggen. Fortell meg gjerne om dere likte noen av filmene jeg har anbefalt. Sounds good?

Tidligere i kveld så jeg The King's Speech med faren min, og tenkte den var perfekt å anbefale dere til dagens Film fredag. Den handler om den britiske tronarvingen Albert, som motvillig oppsøker en talepedagog for å bli kvitt stammingen sin. Talepedagogen, Lionel Louge bruker ukonvensjonelle metoder for å hjelpe Albert, og de to utvikler etterhvert et sterkt bånd. Denne kom ut for to år siden, i 2010. I hovedrollen er den talentfulle Colin Firth, med Helena Bonham Carter og Geoffrey Rush.

Denne filmen var sjarmerende og hadde utrolig vakre bilder. Treffende replikker, god historie og flinke skuespillere gjør denne til en film du burde se. Jeg absolutt elsker filmer som viser livet før i tida!Film fredag - Amélie

Hver fredag vil jeg legge ut en ny anbefaling på en film som jeg har sett, med trailer, bilder og hele pakka. Tidligere innlegg finner du her. Så om du skal se film i helga, kan du muligens finne en du vil se her på bloggen. Fortell meg gjerne om dere likte noen av filmene jeg har anbefalt. Sounds good?

I dag valgte jeg å anbefale dere filmen Amélie, som jeg så for første gang i dag. Le fabuleux destin d'Amélie Poulain som den egentlig heter, er en fransk komedie som kom ut i 2001. Den handler rett og slett om Amélie, en uskyldig og naiv jente i Paris, som bestemmer seg for å hjelpe menneskene rundt henne, og oppdager kjærligheten på veien.

 

Åh, som jeg elsker denne filmen! Den er så hjertevarmende og herlig! I et øyeblikk sitter du og ler av alt det morsomme personene sier og gjør, i det neste har du tårer i øynene og et lite smil om munnen fordi du kjenner deg igjen i hva Amélie og de rundt henne går igjennom. Historien er unik og lett, og musikken er bare helt fantastisk! Den utrolig talentfulle Yann Tiersen har skrevet sangene, og jeg blir alltid så glad av å høre dem. Anbefaler dere virkelig å se denne på fransk (med undertekster selvfølgelig), bare fordi det franske språket er så vakkert i seg selv. Pluss at jeg elsker den franske kulturen og menneskene. (Sidenote: skal lære meg å snakke fransk en gang!) I hovedrollen er den vakre Audrey Tautou, som man ikke kan annet enn å elske! Hun er så nydelig på sin helt egne måte, og kjempeflink er hun til å gi liv i Amélie! Du måå se den! Den er en av de beste filmene jeg har sett!

Film fredag - One Day

Ettersom jeg er utrolig glad i se på filmer, og fredag er dagen da jeg pleier å se på hvertfall en, så bestemte jeg meg for å begynne med noe nytt her på bloggen. Nemlig Film fredag! Hver fredag vil jeg legge ut en ny anbefaling på en film som jeg har sett, med trailer, bilder og hele pakka. Så om du skal se film i helga, kan du muligens finne en du vil se her på bloggen. Fortell meg gjerne om dere likte noen av filmene jeg har anbefalt. Sounds good?

Første anbefaling er om en film som heter One Day. Filmen er et romantisk drama som kom ut i fjor, og er basert på en bok ved samme navn skrevet av David Nicholls. Den handler om Dexter og Emma, som tilbringer natta sammen etter å ha blitt ferdig på college. De to utvikler et nært vennskap, og de neste tjue årene ser vi hvor de er i livet på akkurat den samme dagen. Noen ganger er de sammen på denne dagen, andre ganger ikke.

Jeg så denne filmen nylig, og elsket den! Den er så rørende, så fin, så trist, så fantastisk. Jeg begynte å gråte ikke bare en, men opptil flere ganger i løpet av filmen. Man blir virkelig investert i forholdet deres. Pluss at kjemien mellom skuespillerene Anne Hathaway og Jim Sturgess er til å ta og føle på, de gjør en kjempejobb med å få fram følelsene. Morsomt er det også å se hvordan verden forandrer seg på tjue år, bl.a. på moten og teknologien. Anbefaler denne på det sterkeste til enhver jente!

hits