Foto

Reborn in the USA

De siste to ukene har tida omtrent stått stille for meg, siden jeg har vært rundt om i Florida med familien på ferie. 5 dager i Orlando, 3 dager på cruise i Bahamas og 3 dager i Miami. Har sett og opplevd masse, masse, og føler meg så heldig som får dratt til så mange steder i verden. Jeg legger ut flere bilder senere. See you when I see you. Recovery


lightleak

Tok disse bildene natt til i dag. Lyset var så ubeskrivelig vakkert, og skyene... ah. Lykke, ren og skjær (foto)lykke. Har store planer om å skaffe meg et analogt kamera i fremtiden, men for nå så klarer jeg meg med Photoshop sin hjelp. For noen så er light leaks uønsket, men for meg er det nesten noe romantisk ved det. Skavanker i kameraet som fører til litt ekstra lys og litt ekstra magi, kall det happy accidents eller serendipity om du vil. 

Lightworks 3.0

Dette er fotoprosjektet jeg har jobbet med i litt over en måned, kalt Lightworks (les mer her). Jeg er passe fornøyd med resultatet, det første bildet er forresten det er jeg aller mest stolt over, spesielt med tanke på at det var tåke og null sikt. Kveld etter kveld har blitt brukt alene ute i skogen, og jeg er glad jeg er ferdig. Alle de som har sett en skrekkfilm vil forstå. Nå har jeg tenkt til å legge mørket bak meg (så å si), og heller nyte sola. 

Illuminate the Sky

You and I. We'll illuminate the sky.

The DreamerLightworks 2.0

Jeg ba dere om å gjette hva det nyeste fotoprosjektet mitt var, og noen av dere var ikke så langt unna svaret, som er lystegninger. Altså, fotografi på gresk betyr lys(=foto) og å tegne (=grafi), som ja, grovt sett blir til lystegninger. Jeg vil nærmere bestemt holde på med en kombinasjon av lystegninger og landskap, noe a.la det under. 

Ble inspirert til å begynne med prosjektet av denne nettsiden, kalt Lightmark, som har de mest fantastiske bilder du kan tenke deg. Dette har de holdt på med i flere år, så de er mestere innenfor dette feltet rett og slett. Bildene over er kun et lite utvalg, for å si det sånn. 

Dette er fra tirsdag i forrige uke, mitt andre forsøk. Holder på å lære meg teknikken og hva jeg skal gjøre når osv, siden det er den største utfordringen for øyeblikket. I tillegg så er jeg alene, så det blir litt vanskeligere, men jeg skal klare det. Er spent på å se hva resultatet blir til slutt, siden jeg ikke vet om jeg vil få til det jeg ser for meg. Skal legge ut resultatet om to uker, så stay tuned. 

Lightworks

Jeg har et fotoprosjekt i gang på skolen, noen som vil gjette seg til hva det går ut på? Hint:

Δ Det har noe med overskriften og hva jeg holder på bildet over (altså lys/lommelykt).

Δ Jeg kan bare ta bildene når det er mørkt ute. 

Δ Jeg må ha lang lukkertid på kameraet.

Nå burde dere kunne klare det! Ikke? Virkelig? Okei, ett hint til da:

Δ  Oversettelsen av ordet fotografi på gresk. Edit: mente betydningen av ordet

Landfill

Tightrope

Noen flere bilder av Nina (ballerina) som jeg tok på fredag. Må bare nevne igjen hvor grasiøs og flink hun var, for det var virkelig kaldt og glatt. Jeg er kjempefornøyd med resulatet hvertfall, takk til henne for at hun stilte opp!

Pretty ballerinaTok bilder av fine Nina i dag. Det var iskaldt ute og vinden blåste, men hun holdt ut. 

Truth is singularIts "versions" are mistruths.


Quotes tatt fra filmen "Cloud Atlas".

Breezeblocks


//Private bilder

Clarity

Take a look. Hesitate. Take a picture you could never recreate. 

Carry On

Redigerte noen gamle bilder fra i fjor. Det var så nydelig lys akkurat den dagen, gleder meg til det kommer flere slike dager. Hva synes du?

Carry On

Første februar, tenkte jeg og kjente sola varme så godt den kunne gjennom bussruta.

 Første februar, og jeg får lyst til å gjøre ting. Fotografere, være med venner, smile, jobbe. 

MichicantElsker Bon Iver. Til morgen og til kvelds. Til sommer og til vinter. I det siste har jeg vært besatt av sangen Michicant. Hva synes du om Bon Iver?

Sneak peek: Michicant

Sneak peek på noen impulsbilder jeg tok tidligere i dag. Det var så fint med all snøen pluss at jeg endelig har fått fjernutløser til kameraet, så da måtte jeg prøve ut det. Merket med én gang hvor deilig det var i forhold til å bruke selvutløser, som er så vanskelig å gjøre om man vil ha rett fokus. Resten av bildene kommer på tirsdag, så stay tuned.

Beneath You're BeautifulHer er to bilder jeg tok på søndag av vakre Henriette. Håper jeg får somla meg til å redigere resten av bildene, føler meg ganske fornøyd med dem.

Serendipity
Her om dagen hadde vi en fotoøvelse på skolen, ble noen kule bilder ut av det. Hva synes du?

Keep Going On

There's a heart somewhere with the same scars that you have.

Heart of a Girl


Million miles of freedom, million miles of road, but I still don't know where to start.

Higher LoveThink about it, there must be higher love

creating a gif

Down in the heart and in the stars above.

Higher Love - James Vincent McMorrow 

Double the beautyLycka

Lykke.

Det er å gå i regnet og kjenne at det egentlig ikke er så ille at det blir kaldere (og våtere).


Det er å komme sulten og våt hjem til varm middag og herlige mennesker.

Det er å vite at du har funnet din nye yndlingssang for en god stund.

 
Det er å legge seg ned under dyna etter en lang dag og kjenne hvor utrolig deilig det skal bli å sove.

Det er små, perfekte øyeblikk.

On High Street


Min perfekte bestevenn.

Tok mine første portrettbilder av noen andre i går, det var utrolig gøy!

Good TimeStanding still
Fra i går. Koste meg masse i det fine lyset, sett bort ifra ett par hundre snegler jeg skviste ved et uhell. Alt i alt, en bra avslutning på en deilig dag!

Excuse me, while I kiss the sky

Fra solslikkinga ute på balkongen vår i stad. Føles som om sommeren er her, jeg mener, den er her.

Spark
Don't worry, I'm okay now!

New York, I Love You

Tok et lite dypdykk inn i bildene mine istad, og kom over mappa med over 1 000 bilder fra byen jeg elsker. The Big Apple, the city that never sleeps, New York. Kjært barn, mange navn. Åh, som jeg savner den byen! Varme dager, fantastiske bygninger, unike mennesker, skyfri himmel. Det var drømmeferien over alle drømmeferier!
Ja, George Clooney og jeg hadde en liten date mens jeg var der. Og ja, han var en voksfigur, men det gjorde meg ingenting!Shadow Days

Emmylou

I?ve been told I was born to endure this kind of weather.

Gold in the Air of SummerGleder meg altfor mye til sommeren kommer!

How to: Vannbilder

Noen spurte meg for en stund siden om jeg kunne vise hvordan man tar vannbilder, og nå har jeg endelig somlet meg til å gjøre det.

Det du trenger er altså et kamera (utrolig nok!), noe å ha kameraet på (et stativ eller mange bøker osv.) eller du kan få en venn til å hjelpe deg. Til slutt trenger du et glass eller noe lignende fylt med vann eller kaffe osv. og et eller annet å slippe i væsken, som en drue eller en isbit. Gjør dette gjerne på et sted hvor det ikke er så farlig med litt søl, helst ute (mtp det naturlige lyset) eller på badet. Sørg også for at det er godt med lys, slik at lukkertiden er rask nok til at den "stopper" bevegelsene.

Når du har funnet fram alt, kan du sette det opp omtrent slik som dette:

 Untitled Untitled

Om du har en venn til å hjelpe deg så kan du holde kameraet/ha det på et stativ og trykke på utløserknappen mens vennen din slipper hva enn det måtte være oppi væsken. Har du en innstilling på kameraet som heter Kontinuerlig (eller noe lignende som Sport, avhengig av hvilket kamera du har) setter du på den. Da tar kameraet flere bilder etter hverandre så lenge du holder nede utløserknappen. Se litt gjennom menyene og innstillingene på kameraet ditt, og prøv deg fram så finner du det kanskje. Jeg vet de aller fleste kameraer har en sånn innstilling.

Om du er alene på dette så kan du sette kameraet på en innstilling som heter Selvutløser: Kontinuerlig (ikke alle har denne innstillingen). Når man da trykker på utløserknappen vil det gå omtrent 10 sekunder før kameraet tar flere bilder etter hverandre, mitt kamera tar maks 10 bilder etter hverandre. Da er det bare å trykke på utløserknappen, så gjøre seg klar til å slippe druen (osv.) når man hører at kameraet begynner å ta bilder. Igjen så vil det ta litt utforsking for å finne denne innstillingen, og man kan også se igjennom bruksanvisningen til kameraet.

Har du ikke innstillingen Selvutløser: Kontinuerlig så gjelder det bare å trykke på utløserknappen med ene hånda mens man slipper druen i væsken med den andre hånden. Da kan det komme godt med å ha innstillingen som heter Kontinuerlig eller Sport (osv.) Blir kanskje litt mislykkede forsøk, men er fullt mulig å få like bra bilder fordet. 

Her er noen eksempler på noen bilder jeg har tatt tidligere:
 

Håper dere skjønte det, og husk at det bare er å spørre om dere lurer på noe mer!

Dreams

In the stillness of remembering what you had, and what you lost. Thunder only happens when it's raining. Players only love you when they're playing.

- Fleetwood Mac, "Dreams"

From Russia with love

Diverse bilder fra en busstur til St. Petersburg for tre år siden. Tida har gått så utrolig fort siden den turen, savner den virkelig! Disse ble tatt med mitt første kamera, som var et lite Sony digitalkamera. Selv om jeg redigerte inn altfor mye kontrast på den tida, så liker jeg bildene. De er til minne om en fantastisk tur!

Where the streets have no name

En kveld i Barcelona. De smale gatene virket så mye koseligere på kvelden pga de gule gatelysene. I tillegg så var alle de store gågatene fulle av folk og lys, stemningen på kvelden var så flott. Om det bare hadde vært noe slikt som dette ved meg her i Norge..

Bedshaped

I Barcelona bodde vi på det som må være det søteste hotellet noensinne. Ikke det beste, det får et hotell i Talinn æren for, men dette var bare så picture perfect. Også hadde det balkong ut til en ganske populær gågate, så det var veldig deilig å sitte der og bare tenke og høre på travelheten til alle menneskene. En dag SKAL jeg dra tilbake til Barcelona, en dag, dere!

Written in the stars

IMG_1092IMG_1088IMG_1086

Lines

Home

Home, let me come home. Home is wherever I'm with you.

Day & Night
Utsikten fra soveromsvinduet mitt i dag og i går kveld.

What the water gave me

She moves in her own way

Lekte meg litt foran kameraet her om dagen. Nå skal jeg ut i sola og kose meg (forhåpentligvis ta en powernap).

The girl on fire

Don't you dare look out the window.


Darling, everything's on fire.

Troubled soulNoen flere bilder fra lørdagen. Lyspunktene ved å bo ute i ødemarka er at jeg har så mange locations når lysten til å ta bilder plutselig er der.

Water splash

Noen vannbilder jeg tok for en stund siden, da det fortsatt var snø ute. Var faktisk første gangen jeg prøvde på det!

Without a word

Home(town) glory


Punching in a dream

Punching in a Dream - The Naked and Famous

How I wish that I never grow old

IMG_6318

IMG_6293

114 - The Majority Says

Fix you

IMG_8394

IMG_8392

IMG_8398

IMG_8400

 Fix You - Jayme Dee (cover)

NY skyscrapers

Don't Wait - The Duke Spirit

There's a light coming down that mountainside

IMG_9572

IMG_9585

IMG_9620

There's a Light - Jay Malinowski

In the sun

DSC08418

Larvik, Norge - 2010

IMG_1927

Larvik, Norge - 2011

DSC08485

Larvik, Norge - 2010

IMG_5340

Saltnes, Norge - 2011

DSC07364

Larvik, Norge - 2010

DSC03458

St. Petersburg, Russland - 2009

State of our affairs

IMG_0124

IMG_0114

IMG_0116

Bare enda en av mine impulsive selvportretter. Dagslyset på ettermiddagen var så fint at jeg bare måtte utnytte det.

Ble ganske så fornøyd med disse, hva synes du?

Now we're standing side by side

DSC07854

We found love - Jayme Dee (original Rihanna)Fordi jeg er så glad i bestevennen min. Takk til henne for at hun ler av mine tørre vitser og er der for meg når jeg trenger henne. Hun har virkelig gjort livet mitt ti ganger bedre!

 

If you live to be a 100 years old, I'd live to be a 100 years old minus a day, so I wouldn't have to live a day without you ♥ 

Holocene

IMG_9580

IMG_9597

 Holocene - Bon Iver

Enjoy the little things

IMG_9164

♥Å ta på seg en kjole midt i uka og føle seg fin.

 

DSC04765

IMG_8951

♥Å se på alle flyene som passerer over deg på himmelen mens du drømmer om å dra til et annet sted.

 

 IMG_9837

♥Å se på støvet fly magisk rundt i sollyset.

 

 IMG_5489

IMG_7246

♥Å kjøre i timesvis gjennom idyllisk landskap.

 

 IMG_2478

IMG_6135

♥Å føle friskheten i lufta rett etter en skikkelig regnskur.

We own the sky

IMG_3221

New York, USA - Juni 2011

 

DSC07962

Catanduanes, Filippinene - Juli 2010

 

DSC08054

Catanduanes, Filippinene - Juli 2010

 

IMG_2218

Larvik, Norge - Juni 2011

 

IMG_5083

Oslo, Norge - Juli 2011

Dancing on my own

IMG_9537

IMG_9539

Dancing on my own - Robyn

hits