april 2012

Shadow Days

Follow on Bloglovin

Music Monday - Calling

Jeg er typen til å bli glad av å oppdage nye, bra sanger eller talentfulle artister, så jeg tenkte dere også var det. Og hvilken bedre dag til å muntre dere opp på enn på mandag? SÅ! Hver mandag vil det komme et innlegg med alle slags sanger. Sanger du får lyst til å danse etter, avslappende sanger, indierock, dubstep, mainstream pop og masse mer. Her finner dere tidligere innlegg i Music Monday.

 

Selv om helga er over, valgte jeg denne sangen kalt Calling (Lose My Mind) av Sebastian Ingrosso & Alesso feat. Ryan Tedder for å minne dere på at om to dager så er bare to dager til helg! Så dans dere gjennom uka folkens, og stay happy! ♥

Hvilken sang trenger du for å komme deg gjennom dagen?

Follow on Bloglovin

Emmylou

I?ve been told I was born to endure this kind of weather.

Follow on Bloglovin

Film fredag - The King's Speech

Hver fredag vil jeg legge ut en ny anbefaling på en film som jeg har sett, med trailer, bilder og hele pakka. Tidligere innlegg finner du her. Så om du skal se film i helga, kan du muligens finne en du vil se her på bloggen. Fortell meg gjerne om dere likte noen av filmene jeg har anbefalt. Sounds good?

Tidligere i kveld så jeg The King's Speech med faren min, og tenkte den var perfekt å anbefale dere til dagens Film fredag. Den handler om den britiske tronarvingen Albert, som motvillig oppsøker en talepedagog for å bli kvitt stammingen sin. Talepedagogen, Lionel Louge bruker ukonvensjonelle metoder for å hjelpe Albert, og de to utvikler etterhvert et sterkt bånd. Denne kom ut for to år siden, i 2010. I hovedrollen er den talentfulle Colin Firth, med Helena Bonham Carter og Geoffrey Rush.

Denne filmen var sjarmerende og hadde utrolig vakre bilder. Treffende replikker, god historie og flinke skuespillere gjør denne til en film du burde se. Jeg absolutt elsker filmer som viser livet før i tida!Follow on Bloglovin

Gold in the Air of SummerGleder meg altfor mye til sommeren kommer!

Follow on Bloglovin

Feel Lucky

I det siste har jeg brukt til tider litt for lite og litt for mye tid i senga. For meg finnes det ingenting bedre enn å sove lenge på lørdager og søndager.

I tillegg merker jeg at det nå er siste innspurten til sommerferien, siden vi har to-tre prøver, framføringer og innleveringer hver uke. Og da tar skolen praktisk talt over livet mitt, så nå må jeg fortsette med å skrive framføring. Ha en god dag videre, folkens, og nyt været! ♥ Det er bare 8 uker igjen til sommerferie ♥

Follow on Bloglovin

Music Monday - Animals

Mandager er dagen da du (mest sannsynligvis) er trøtt, sliten og nedtynget i ting/arbeid/lekser å gjøre. Ettersom jeg er typen til å bli muntret opp av å oppdage nye, bra sanger eller talentfulle artister, tenkte jeg dere også var det. Og hvilken bedre dag til å muntre dere opp på enn på mandag? SÅ! Hver mandag vil det komme et innlegg med alle slags sanger. Sanger du får lyst til å danse etter, avslappende sanger, indierock, dubstep, mainstream pop og masse mer. Her finner dere tidligere innlegg i Music Monday.

For å gi både meg selv og dere en god start på uka, så synes jeg vi helt unisont skal høre på Animal av Neon Trees. Den er noe jeg liker å kalle gladrock, altså rock man (jeg) blir glad av. Hørte den først da jeg så på filmen "What's your number?" i går. Likte filmen, og spesielt sangen. Send meg gjerne en sang dere blir spesielt glade av akkurat nå, så kanskje jeg anbefaler den neste mandag!

♥ Hva syntes du om sangen? Hvilke sanger har du på hjernen for tida?  

Follow on Bloglovin

Film fredag - Amélie

Hver fredag vil jeg legge ut en ny anbefaling på en film som jeg har sett, med trailer, bilder og hele pakka. Tidligere innlegg finner du her. Så om du skal se film i helga, kan du muligens finne en du vil se her på bloggen. Fortell meg gjerne om dere likte noen av filmene jeg har anbefalt. Sounds good?

I dag valgte jeg å anbefale dere filmen Amélie, som jeg så for første gang i dag. Le fabuleux destin d'Amélie Poulain som den egentlig heter, er en fransk komedie som kom ut i 2001. Den handler rett og slett om Amélie, en uskyldig og naiv jente i Paris, som bestemmer seg for å hjelpe menneskene rundt henne, og oppdager kjærligheten på veien.

 

Åh, som jeg elsker denne filmen! Den er så hjertevarmende og herlig! I et øyeblikk sitter du og ler av alt det morsomme personene sier og gjør, i det neste har du tårer i øynene og et lite smil om munnen fordi du kjenner deg igjen i hva Amélie og de rundt henne går igjennom. Historien er unik og lett, og musikken er bare helt fantastisk! Den utrolig talentfulle Yann Tiersen har skrevet sangene, og jeg blir alltid så glad av å høre dem. Anbefaler dere virkelig å se denne på fransk (med undertekster selvfølgelig), bare fordi det franske språket er så vakkert i seg selv. Pluss at jeg elsker den franske kulturen og menneskene. (Sidenote: skal lære meg å snakke fransk en gang!) I hovedrollen er den vakre Audrey Tautou, som man ikke kan annet enn å elske! Hun er så nydelig på sin helt egne måte, og kjempeflink er hun til å gi liv i Amélie! Du måå se den! Den er en av de beste filmene jeg har sett!

Follow on Bloglovin

How to: Vannbilder

Noen spurte meg for en stund siden om jeg kunne vise hvordan man tar vannbilder, og nå har jeg endelig somlet meg til å gjøre det.

Det du trenger er altså et kamera (utrolig nok!), noe å ha kameraet på (et stativ eller mange bøker osv.) eller du kan få en venn til å hjelpe deg. Til slutt trenger du et glass eller noe lignende fylt med vann eller kaffe osv. og et eller annet å slippe i væsken, som en drue eller en isbit. Gjør dette gjerne på et sted hvor det ikke er så farlig med litt søl, helst ute (mtp det naturlige lyset) eller på badet. Sørg også for at det er godt med lys, slik at lukkertiden er rask nok til at den "stopper" bevegelsene.

Når du har funnet fram alt, kan du sette det opp omtrent slik som dette:

 Untitled Untitled

Om du har en venn til å hjelpe deg så kan du holde kameraet/ha det på et stativ og trykke på utløserknappen mens vennen din slipper hva enn det måtte være oppi væsken. Har du en innstilling på kameraet som heter Kontinuerlig (eller noe lignende som Sport, avhengig av hvilket kamera du har) setter du på den. Da tar kameraet flere bilder etter hverandre så lenge du holder nede utløserknappen. Se litt gjennom menyene og innstillingene på kameraet ditt, og prøv deg fram så finner du det kanskje. Jeg vet de aller fleste kameraer har en sånn innstilling.

Om du er alene på dette så kan du sette kameraet på en innstilling som heter Selvutløser: Kontinuerlig (ikke alle har denne innstillingen). Når man da trykker på utløserknappen vil det gå omtrent 10 sekunder før kameraet tar flere bilder etter hverandre, mitt kamera tar maks 10 bilder etter hverandre. Da er det bare å trykke på utløserknappen, så gjøre seg klar til å slippe druen (osv.) når man hører at kameraet begynner å ta bilder. Igjen så vil det ta litt utforsking for å finne denne innstillingen, og man kan også se igjennom bruksanvisningen til kameraet.

Har du ikke innstillingen Selvutløser: Kontinuerlig så gjelder det bare å trykke på utløserknappen med ene hånda mens man slipper druen i væsken med den andre hånden. Da kan det komme godt med å ha innstillingen som heter Kontinuerlig eller Sport (osv.) Blir kanskje litt mislykkede forsøk, men er fullt mulig å få like bra bilder fordet. 

Her er noen eksempler på noen bilder jeg har tatt tidligere:
 

Håper dere skjønte det, og husk at det bare er å spørre om dere lurer på noe mer!

Follow on Bloglovin

Music Monday - Never Let Me Go

Jeg har ikke bare funnet på én ny kategori her på bloggen (første innlegg av Film fredag kan du ser her), men to! Mandager er dagen da du (mest sannsynligvis) er trøtt, sliten og nedtynget i ting/arbeid/lekser å gjøre. Ettersom jeg er typen til å bli muntret opp av å oppdage nye, bra sanger eller talentfulle artister, tenkte jeg dere også var det. Og hvilken bedre dag til å muntre dere opp på enn på mandag? SÅ! Hver mandag vil det komme et innlegg med alle slags sanger. Sanger du får lyst til å danse etter, avslappende sanger, indierock, dubstep, mainstream pop og masse mer. Without further ado, I give you Music Monday!

Til det første innlegget tenkte jeg å vise dere de alltid så fantastiske Florence + The Machine med sangen Never Let Me Go. Florence med sin utrolig vakre og sjelfulle stemme synger fra sjela i denne sangen, og vel, alle andre sanger hun synger. 

Denne sangen hørte jeg først for noen uker siden, og ettersom jeg allerede var en fan av Florence + The Machine ante jeg at denne sangen måtte være ganske bra. Andre favorittsanger av bandet er: Shake It Out, You've Got the Love og Cosmic Love.

Så, si meg. Hva er din favorittsang for øyeblikket? Hvilken sang har du nynnet på de siste dagene? ♥

Follow on Bloglovin

So good

I dag har jeg vel ikke gjort annet enn å skrive en framføring. Det er så mye som skjer på skolen nå for tiden så jeg må bare henge i! Innlegget om hvordan jeg tar vannbilder kommer i morgen, i tillegg til noe nytt jeg skal begynne med her på bloggen. Sier ikke mer enn det, så stay tuned!

Follow on Bloglovin

Dreams

In the stillness of remembering what you had, and what you lost. Thunder only happens when it's raining. Players only love you when they're playing.

- Fleetwood Mac, "Dreams"

Follow on Bloglovin

Film fredag - One Day

Ettersom jeg er utrolig glad i se på filmer, og fredag er dagen da jeg pleier å se på hvertfall en, så bestemte jeg meg for å begynne med noe nytt her på bloggen. Nemlig Film fredag! Hver fredag vil jeg legge ut en ny anbefaling på en film som jeg har sett, med trailer, bilder og hele pakka. Så om du skal se film i helga, kan du muligens finne en du vil se her på bloggen. Fortell meg gjerne om dere likte noen av filmene jeg har anbefalt. Sounds good?

Første anbefaling er om en film som heter One Day. Filmen er et romantisk drama som kom ut i fjor, og er basert på en bok ved samme navn skrevet av David Nicholls. Den handler om Dexter og Emma, som tilbringer natta sammen etter å ha blitt ferdig på college. De to utvikler et nært vennskap, og de neste tjue årene ser vi hvor de er i livet på akkurat den samme dagen. Noen ganger er de sammen på denne dagen, andre ganger ikke.

Jeg så denne filmen nylig, og elsket den! Den er så rørende, så fin, så trist, så fantastisk. Jeg begynte å gråte ikke bare en, men opptil flere ganger i løpet av filmen. Man blir virkelig investert i forholdet deres. Pluss at kjemien mellom skuespillerene Anne Hathaway og Jim Sturgess er til å ta og føle på, de gjør en kjempejobb med å få fram følelsene. Morsomt er det også å se hvordan verden forandrer seg på tjue år, bl.a. på moten og teknologien. Anbefaler denne på det sterkeste til enhver jente!

Follow on Bloglovin

From Russia with love

Diverse bilder fra en busstur til St. Petersburg for tre år siden. Tida har gått så utrolig fort siden den turen, savner den virkelig! Disse ble tatt med mitt første kamera, som var et lite Sony digitalkamera. Selv om jeg redigerte inn altfor mye kontrast på den tida, så liker jeg bildene. De er til minne om en fantastisk tur!

Follow on Bloglovin

Where the streets have no name

En kveld i Barcelona. De smale gatene virket så mye koseligere på kvelden pga de gule gatelysene. I tillegg så var alle de store gågatene fulle av folk og lys, stemningen på kvelden var så flott. Om det bare hadde vært noe slikt som dette ved meg her i Norge..

Follow on Bloglovin

Under Pressure

Under Pressure - Queen 

Hørte denne da jeg var på en restaurant i Barcelona, og tenkte umiddelbart "Hvorfor har ikke jeg hørt noe særlig på denne her før?!". Så med en gang jeg kom hjem søkte jeg på denne sangen og ble veldig glad for å se at den er av Queen og David Bowie. Queen er så utrolig flinke! Elsker at musikken dems er så tidløs, de spilte den jo inn for over 30 år siden. Pluss at jeg kommer i så godt humør av å høre på den. Hva synes du om den?

Follow on Bloglovin

Bedshaped

I Barcelona bodde vi på det som må være det søteste hotellet noensinne. Ikke det beste, det får et hotell i Talinn æren for, men dette var bare så picture perfect. Også hadde det balkong ut til en ganske populær gågate, så det var veldig deilig å sitte der og bare tenke og høre på travelheten til alle menneskene. En dag SKAL jeg dra tilbake til Barcelona, en dag, dere!

Follow on Bloglovin

Meanwhile, in a happy place

I løpet av påskeferien har jeg..

Vært på koselig jentekveld. Vi slukket alle lysene siden det var Earth Hour og spilte Alias.

Dratt på hyttetur med..

Min herlige bestevenn.Vi tok mange turer ut i skog og mark. Var så utrolig deilig å bare slappe av uten verken elektrisitet og internett. Utallige runder med kortspill ble spilt under stearinlys og en del latterkuler kom rullende innom den lille hytta der. Følte meg ganske lykkelig akkurat da.

Senere kommer det bilder fra Barcelona-turen jeg akkurat har kommet hjem fra!

Follow on Bloglovin

Written in the stars

IMG_1092IMG_1088IMG_1086

Follow on Bloglovin
hits