mai 2013

Earth

Time lapse sequences of photographs taken by the crew of expeditions
28 & 29 onboard the International Space Station from August to October,
2011, who to my knowledge shot these pictures at an altitude of around 350 km.
All credit goes to them.

Jeg har alltid være fascinert av verdensrommet, og denne videoen tilfredstiller veldig mye av nysgjerrigheten min. Nordlys og torden sett ovenfra, og de tusenvis av lysene fra store byer - så fjernt fra hvordan vi ser det og likevel så gjenkjennelig og vakkert.

Follow on Bloglovin

Music Monday - Counting Stars

Dags for Music Monday, som vanlig. Hver mandag legger jeg ut en sang jeg digger til slik at du også skal ha noe å digge til. Om du vil se tidligere innlegg så kan du klikke her.

Den tredje singelen fra OneRepublics album Native, kalt Counting Stars er min nyeste besettelse. Den sitter fast i hjernen min, spesielt setningen "No more counting dollars, we'll be counting stars". Så enkelt, og så fantastisk.

Follow on Bloglovin

Film Fredag - The Great Gatsby

Noen fredager vil jeg legge ut en ny anbefaling på en film som jeg har sett, med trailer, bilder og hele pakka. Tidligere innlegg finner du her. Så om du skal se film i helga kan det jo hende at du finner noe for deg her på bloggen.

Nyinnspillingen av F. Scott Fitzgeralds roman The Great Gatsby tar deg tilbake til "The Roaring Twenties" i New York, en tid preget av synkende moral, glitrende jazz, storsmuglere og aksjer som skyter til himmels. Her blir vi kjent med forfatterspiren Nick Carraway, som flytter inn i et nytt hus nesten vegg i vegg med det enorme slottet til den mystiske Jay Gatsby. Gatsby holder enorme og spektakulære fester hver helg og har enorme mengder med penger, men ingen vet hvem han egentlig er eller hvor han virkelig kommer fra.  

Enda en film basert på en bok, jeg vet. Men jeg leste boka nå i helga og måtte se filmen, for F. Scott Fitzgeralds mesterverk er virkelig noe for seg selv. Jeg visste på forhånd at soundtracket var fantastisk, for det inneholdt store navn som Beyoncé, Florence + the Machine, Lana del Rey, Gotye, will.I.am og mange fler. Og dessuten så er Leonardo DiCaprio med, da vet man nesten med sikkerhet at det er en kvalitetsfilm. Filmen møtte forventingene som boka hadde gitt meg, og det vil jeg si er et godt tegn. Sjekk den ut!

Hadde problemer med dataen på fredag, derfor kommer dette innlegget nå.

Follow on Bloglovin

Music Monday - Push Play

Dags for Music Monday, som vanlig. Hver mandag legger jeg ut sanger jeg digger til slik at du også skal ha noe å digge til. Om du vil se tidligere innlegg i Music Monday, så kan du klikke her.

Oppdaget Miriam Bryants sang Push Play for et par dager siden, og siden har jeg hatt den på repeat. Annerledes og kul, det liker jeg. (Og ja, jeg vet det er onsdag, men tok meg en ganske lang langhelg denne gangen, så derfor kommer dette innlegget nå.)

Follow on Bloglovin

Albumcovers I love vol. 5

Det er mye jeg elsker ved musikk, men er det noe jeg liker mer enn det mest åpenbare (altså musikken) så er det albumcovere. Noe å sette på netthinna annet enn bare bokstaver, noe å knytte det musikalse til. Det er det jeg synes er så fint med albumcovere, måten de bare gir deg en liten anelse av hva musikken er og likevel klarer å fortelle alt du virkelig trenger å vite. 

Asaf Avidan, Mojos - One Day/Reckoning Song (Wankelmut Remix). Imagine Dragons - Hear Me EP. Justice - Civilization.

Follow on Bloglovin

Music Monday - Beauty Queen

Dags for Music Monday, som vanlig. Hver mandag legger jeg ut sanger jeg digger til slik at du også skal ha noe å digge til. Hvis du vil se tidligere innlegg i Music Monday, så kan du klikke her.

 Jeg er en så utrolig stor fan av Foxes, og var i ekstase da jeg så at hun hadde en ny sang på Spotify kalt Beauty Queen. Hun har ikke gitt ut noe album og har ingen i planene, men hun har gitt ut mange singler, deriblant denne og andre som Youth, Warrior og Clarity, hvor hun har samarbeidet med Zedd. 

Follow on Bloglovin

Paperplane

Flying is learning how to throw yourself at the ground and miss.

 

 

Alle bildene er linket.

Et papirfly flyr ikke den enkleste eller strakeste veien, men så er det kanskje ikke meningen at den skal det heller. Den er ikke perfekt, ei heller vanlig. Den er spesiell og forskjellig utfra hvilke hender som har laget den. Ikke uten feil, men full av særegenheter. Et papirfly flyr ikke den samme veien som alle andre, den flyr ikke engang på samme måte som alle andre. For hver sløyfe og omvei den tar, åpner det seg opp en ny synsvinkel og en ny vei. Kanskje den ender opp et helt annet sted enn hva som var planlagt, kanskje det til og med er like greit? Mulighetene er endeløse, for i lufta er det ingen rett eller gal vei. Lufta er full av usynlige veier, som fører til steder uten grenser. 

Vi er alle papirfly. Skjøre byggverk, både enkle og intrikate, som likevel er i stand til å fly. Noen faller som slaver for tyngdekraften, mens andre trosser naturkrefter med sine egne krefter og kappløper med både tid og lyd. Så ikke tenk at du er ordinær, for du er ekstraordinær i det du gjør. 

Follow on Bloglovin

Music Monday - Blurred Lines

Dags for Music Monday, som vanlig. Hver mandag legger jeg ut sanger jeg digger til slik at du også skal ha noe digge til. Om du vil se flere innlegg fra Music Monday, så klikk her.

 Om det er en sang jeg har digget til de siste dagene, så er det Blurred Lines av Robin Thicke. Med beats som vil få i gang dansefoten din og en stemme like fin som Justin Timberlakes, dette er sangen du helt sikkert vil få på hjernen. Lykke til med å få den ut, wink wink

Follow on Bloglovin

Cloud AtlasΔ
 Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future. 

Δ What is any ocean but a multitude of drops?

Δ Truth is singular. Its "versions" are mistruths.

Δ  I understand now, that boundaries between noise and sound are conventions. All boundaries are conventions, waiting to be transcended.

Δ My life extends far beyond the limitations of me.

 

Quotes og stillbilder fra en genial film ved navn Cloud Atlas. Det er en type film man enten hater eller elsker, og jeg elsker den. 

Follow on Bloglovin

Stardust

Stardust from PostPanic on Vimeo.

PostPanic director Mischa Rozema's new short film, Stardust, is a story about Voyager 1 (the unmanned spacecraft launched in 1977 to explore the outer solar system). The probe is the furthest man-made object from the sun and witnesses unimaginable beauty and destruction. The film was triggered by the death of Dutch graphic designer Arjan Groot, who died aged 39 on 16th July 2011 from cancer.

The entire team at PostPanic (the Amsterdam-based creative company) pushed themselves in their own creative post techniques to produce a primarily CG short film crafted with love. The film's story centers on the idea that in the grand scheme of the universe, nothing is ever wasted and it finds comfort in us all essentially being Stardust ourselves. Voyager represents the memories of our loved ones and lives that will never disappear.

Rozema says, 'I wanted to show the universe as a beautiful but also destructive place. It's somewhere we all have to find our place within. As a director, making Stardust was a very personal experience but it's not intended to be a personal film and I would want people to attach their own meanings to the film so that they can also find comfort based on their own histories and lives.'

Follow on Bloglovin

Lightworks 3.0

Dette er fotoprosjektet jeg har jobbet med i litt over en måned, kalt Lightworks (les mer her). Jeg er passe fornøyd med resultatet, det første bildet er forresten det er jeg aller mest stolt over, spesielt med tanke på at det var tåke og null sikt. Kveld etter kveld har blitt brukt alene ute i skogen, og jeg er glad jeg er ferdig. Alle de som har sett en skrekkfilm vil forstå. Nå har jeg tenkt til å legge mørket bak meg (så å si), og heller nyte sola. 

Follow on Bloglovin
hits