Music Monday

Music Monday - Harper Lee

Dags for Music Monday, som vanlig. Hver mandag vil jeg legge ut sanger jeg digger til slik at du også skal ha noe å digge til. Hvis du vil se tidligere innlegg kan du klikke her.

Enda et band jeg oppdaget da jeg var på Slottsfjell: Little Green Cars. Fantastisk harmoni, selv live. Det var vel det som fascinerte meg ved dem. Og sangen Harper Lee er så nydelig, så nydelig. 

Music Monday - Hold Me

Dags for Music Monday, som vanlig. Hver mandag legger jeg ut sanger jeg digger til slik at du også skal ha noe å digge til. Hvis du vil se tidligere innlegg, så kan du klikke her.

Dette fyrverkeriet av følelser og talent, bedre kjent som Tom Odell, fikk jeg oppleve med mine egne øyne (og ører) under Slottsfjellsfestivalen. Mens vi er inne på Slottsfjellsfestivalen så kan jeg jo bare nevne at det var fantastisk. Rett og slett fantastisk. Men tilbake til fyrverkeriet. For en stemme, spesielt under sangen Hold Me. Stemning inn til ryggmargen min, sier jeg bare. 

Music Monday - Miracle Mile

Dags for Music Monday, som vanlig. Hver mandag vil jeg legge ut sanger jeg digger til slik at du også skal ha noe å digge til. Hvis du vil se tidligere innlegg så kan du klikke her.

Fra Cold War Kids kommer den nye singelen Miracle Mile, som jeg legger i kategorien "go get it-sanger". Den fantastiske, raske beaten får hva enn du gjør til å virke ti ganger morsommere (som jobb, lekser og husarbeid). Enjoy!

Music Monday - Breathe (cover)

Dags for Music Monday, som vanlig. Hver mandag vil jeg legge ut sanger jeg digger til slik at du også skal ha noe å digge til. Hvis du vil se tidligere innlegg så kan du klikke her.

Jeg seiler videre på min indiebølge med det australske bandet New Navys cover av sangen Breathe. Blir så avslappet og lykkelig av å høre på denne. 

Music Monday - Needle

Dags for Music Monday, som vanlig. Hver mandag vil jeg legge ut sanger jeg digger til slik at du også skal ha noe nytt å digge til. Om du vil se tidligere innlegg, så kan kan du klikke her.

Jeg driver og stikker føttene mine i havet av indieband for tida, og kom borti det kanadiske bandet Born Ruffians her om dagen. Sangen Needle stakk seg ut i mengden, med sin stakkato rytme og festival-lignende sound. I love it!

Music Monday - Tennis Court

Dags for Music Monday, som vanlig. Hver mandag legger jeg ut sanger jeg digger til slik at du også skal ha noe å digge til. Om du vil se tidligere innlegg, så kan du klikke her.

Med en sound som minner om, men ikke etterligner, Lana del Rey, har 16-årige Lorde fra New Zealand allerede klart å skape litt blest om seg selv. Artistiske musikkvideoer har blitt hennes forté og sangen Tennis Court er intet unntak. Jeg simpelthen elsker enkelheten i musikkvideoen, og hvor stor effekt det har. 

Music Monday - Continuum

Dags for Music Monday, som vanlig. Hver mandag legger jeg ut sanger jeg digger til slik at du også skal ha noe å digge til. Om du vil se tidligere innlegg, så kan du klikke her.

Blir så glad av sanger som Continuum av det norske indiebandet Lemaitre. Jeg får rett og slett sommerfølelse, dere! Gleder meg spesielt til å se dem på Slottsfjellfestivalen, heldigvis kommer de den dagen jeg er der. Lykke.

Music Monday - Shameless

Dags for Music Monday, som vanlig. Hver mandag legger jeg ut sanger jeg digger til slik at du også skal ha noe å diggge til. Om du vil se tidligere innlegg, så kan du klikke her.

Shameless av Lissie er den typen sang du kan sette på og slippe løs din indre badass. Det funker ihvertfall for meg. Sjekk den ut!

Music Monday - Father's Eyes (Acoustic)

Dags for Music Monday, som vanlig. Hver mandag legger jeg ut sanger jeg digger til slik at du også skal ha noe å digge til. Om du vil se tidligere innlegg i Music Monday, så kan du klikke her.

Den norsk-svenske duoen Ask:Embla fremførte en fantastisk, akustisk versjon av sangen deres Father's Eyes på Senkveld for noen uker siden. Forelsket meg helt i stemmen til Ina Wroldsen, vokalisten. For et talent!

Music Monday - Counting Stars

Dags for Music Monday, som vanlig. Hver mandag legger jeg ut en sang jeg digger til slik at du også skal ha noe å digge til. Om du vil se tidligere innlegg så kan du klikke her.

Den tredje singelen fra OneRepublics album Native, kalt Counting Stars er min nyeste besettelse. Den sitter fast i hjernen min, spesielt setningen "No more counting dollars, we'll be counting stars". Så enkelt, og så fantastisk.

Music Monday - Push Play

Dags for Music Monday, som vanlig. Hver mandag legger jeg ut sanger jeg digger til slik at du også skal ha noe å digge til. Om du vil se tidligere innlegg i Music Monday, så kan du klikke her.

Oppdaget Miriam Bryants sang Push Play for et par dager siden, og siden har jeg hatt den på repeat. Annerledes og kul, det liker jeg. (Og ja, jeg vet det er onsdag, men tok meg en ganske lang langhelg denne gangen, så derfor kommer dette innlegget nå.)

Music Monday - Beauty Queen

Dags for Music Monday, som vanlig. Hver mandag legger jeg ut sanger jeg digger til slik at du også skal ha noe å digge til. Hvis du vil se tidligere innlegg i Music Monday, så kan du klikke her.

 Jeg er en så utrolig stor fan av Foxes, og var i ekstase da jeg så at hun hadde en ny sang på Spotify kalt Beauty Queen. Hun har ikke gitt ut noe album og har ingen i planene, men hun har gitt ut mange singler, deriblant denne og andre som Youth, Warrior og Clarity, hvor hun har samarbeidet med Zedd. 

Music Monday - Blurred Lines

Dags for Music Monday, som vanlig. Hver mandag legger jeg ut sanger jeg digger til slik at du også skal ha noe digge til. Om du vil se flere innlegg fra Music Monday, så klikk her.

 Om det er en sang jeg har digget til de siste dagene, så er det Blurred Lines av Robin Thicke. Med beats som vil få i gang dansefoten din og en stemme like fin som Justin Timberlakes, dette er sangen du helt sikkert vil få på hjernen. Lykke til med å få den ut, wink wink

Music Monday - Pompeii

Dags for Music Monday, som vanlig. Hver mandag vil jeg legge ut sanger jeg digger til slik at du også skal ha noe å digge til. Hvis du vil se tidligere innlegg i Music Monday, så kan du klikke her.

Fra det britiske bandet BΔSTILLE kommer denne perlesangen fra, ved navn Pompeii. Elsker, elsker denne, så kraftfull og rå. 

Music Monday - The Dreamer

Dags for Music Monday, som vanlig. Hver mandag vil jeg legge ut sanger jeg digger til slik at du også skal ha noe å digge til. Hvis du vil se tidligere innlegg i Music Monday, så kan du klikke her.

Sangtittelen The Dreamer er så passende for tida. Mannen bak denne nydelige sangen er kjent som The Tallest Man on Earth, tidligere supportartist til Bon Iver, som burde si sitt om musikken hans. Kun en ensom stemme og en gitar, det er noe av det fineste jeg vet. I tillegg så får jeg sett ham i sommer på Slottsfjell, det gleder jeg meg spesielt til!

 

Music Monday - Oh My God

Dags for Music Monday, som vanlig. Hver mandag legger jeg ut sanger jeg digger til slik at du også skal ha noe å digge til. Hvis du vil se tidligere innlegg i Music Monday, så kan du klikke her.

Det britiske bandet Kassidy briljerer med denne sangen kalt Oh My God. Fikk øynene opp for disse etter å ha sett de varme opp for Lana del Rey i Spektrum forrige (har skrevet om det her). Denne sangen spesielt festet seg, kanskje fordi den var så "syngbar". Se for deg et nesten fullsatt Spektrum synge med til denne. Det er stemning, det.

Music Monday - Power Trip

Dags for Music Monday, som vanlig. Hver mandag legger jeg ut sanger jeg digger til, slik at du også skal ha noe å digge til. Hvis du vil se tidligere innlegg i Music Monday, så finner du de her.

Rå beat, fete lyrics og elskbarhet på nivå med Macklemore og Frank Ocean, J. Cole feat. Miguel får til alt dette i sangen kjent som Power Trip. Pluss for kul lyrics-video, dette er sangen du må sjekke ut!

Music Monday - Closer

Dags for Music Monday, som vanlig. Hver mandag legger jeg ut sanger jeg digger til, slik at du også skal ha noe å digge til. Om du vil se tidligere innlegg, så er det mulig å klikke her for å se dem alle.

Var på joggetur i går, og så fort denne kom på øret begynte jeg å danse og synge høyt til alle bilistene som kjørte... Nei, nei, jeg var for sliten og andpusten til det, men Closer av Tegan and Sara er akkurat den typen sang man får lyst til å danse og synge høyt til. Trykk på play-knappen for å prøve det ut. Wink, wink.

 

Music Monday - Anna Sun

Dags for Music Monday, som vanlig. Hver mandag vil jeg legge ut sanger jeg digger til slik at dere også skal ha noe å digge til. Hvis du vil se tidligere innlegg i Music Monday, så finner du de her.

På denne tida i fjor oppdaget jeg denne sangen av Walk the Moon kalt Anna Sun, som en liten påminnelse om at vi går mot varmere og lysere tider: Sangen handler jo tross alt om ungdommen og det å være ung og fri. Pluss at jeg elsker dansedelen ved 1:50. 


Music Monday - Wake Me Up

Dags for Music Monday, som vanlig. Hver mandag legger jeg ut sanger jeg digger til, slik at du også skal ha noe å digge til. Tidligere innlegg i Music Monday finner du her.

Wake Me Up av Ed Sheeran må være en av de finere tingene verden har å by på. Så enkel og nydelig, så ekte og herlig. Akkurat slik det burde være.

Music Monday - Fame is for Assholes

Dags for Music Monday, som vanlig. Hver mandag legger jeg ut sanger jeg digger til slik at du også skal ha noe å digge til. Tidligere innlegg finner du her.

Mannen med de fete lyricsa er kjent som Hoodie Allen, og sangen du hører med den fete beaten heter Fame is for Assholes. Tatt fra hans nyeste mixtape, Crew Cuts, som kom ut 20. februar i år. Sjekk ut de andre sangene hans også, it's worth it! 


Music Monday - Breezeblocks

Dags for Music Monday, som vanlig. Hver mandag legger jeg ut sanger jeg digger til slik at du også skal ha noe å digge til. Tidligere innlegg finner du her

Nå som sola har begynt å titte fram fra den grå tåka som har omgitt oss siden desember, har jeg funnet fram vårmelodiene. I den forbindelse fant jeg sangen Breezeblocks av indie rockebandet alt-J. Starten med den enslige vokalen og gitaren føles så rett for solrike og sene morgener at jeg herved er hekta. Ukas favorittlåt, folkens!

Music Monday - Kråkesølv (band)

Dags for Music Monday, som vanlig. Hver mandag legger jeg ut sanger jeg digger til, slik at du også skal ha noe å digge til. Tidligere innlegg finner du her.

Husk At Livet Går Fort

Dagens Music Monday blir dedikert til bandet Kråkesølv, fordi jeg har hatt sangene dems på hjernen i en hel uke nå. Det hele begynte vel da jeg var på konserten deres i forbindelse med skolen, og siden har jeg ikke fått dem ut av hodet. Kråkesølv er et norsk band fra Bodø, som ble kjent for allmennheten i Norge gjennom P3s Urørt og by:Larm. 

Glømte Barndomsminna

Det jeg elsker med sangene deres er stemningen de får fram, den følelsen - ja, den følelsen - av å sitte i vinduskarmen midt på natta og se på fullmånen utenfor eller å bare vandre rundt med musikk på øret. 

Music Monday - Down On Life

Dags for Music Monday, som vanlig. Hver mandag legger jeg ut sanger jeg digger til, slik at du også skal ha noe å digge til. Tidligere innlegg finner du her.

Se for deg ett stykke rått kvinnekjøtt og du har Elliphant, svensk DJ og rapper. Den nyeste singelen hennes heter Down On Life og jeg elsker den! 

Music Monday - I Feed You My Love

Du elsker musikk. Jeg elsker musikk. Hva mer er det å si? Jo, at jeg kommer med musikkanbefalinger hver mandag. Sjekk ut tidligere innlegg her.

Kul sang av Margaret Berger, som vant MGP overlegent i går. Synes hun fortjente det, for I Feed You My Love var best av alle sangene.

Music Monday - Mountain Sound

Du elsker musikk. Jeg elsker musikk. Hva mer er det å si? Jo, at jeg kommer med musikkanbefalinger hver mandag. Sjekk ut tidligere innlegg her.

 Of Monsters and Men er det rå bandet bak låta Mountain Sound. Sjekk dem ut!

Music Monday - Falling Like Angels

Du elsker musikk. Jeg elsker musikk. Hva mer er det å si? Jo, at jeg kommer med musikkanbefalinger hver mandag. Sjekk ut tidligere innlegg her.

Så fort jeg setter på Falling Like Angels så får jeg lyst til å danse eller synge. Mennene bak sangen er CLMD, en duo bestående av Carl Louis og Martin Danielle, og akkurat denne remixen er av Coucheron.

Music Monday - Forrest Gump

Du elsker musikk. Jeg elsker musikk. Hva mer er det å si? Jo, at jeg kommer med musikkanbefalinger hver mandag. Sjekk ut tidligere innlegg her.

 Frank Ocean har den typen sanger man kan sitte og høre på, og bare bli helt avslappet og lykkelig av. Forrest Gump er intet unntak.

Music Monday - One (cover)

Finnes det egentlig noe bedre enn musikk her i verden? Derfor vil jeg komme med musikkanbefalinger hver mandag som du kan digge til resten av uka. Tidligere innlegg i Music Monday kan du finne her.

Om du har sett traileren til filmen The Impossible, så har du kanskje hørt dette coveret av U2's One av Damien Rice. Det var i hvert fall slik jeg fant den, og nå har jeg hørt på den dag og natt i snart en uke nå. Elsker, elsker den!

Music Monday - Post Break-Up Sex

Finnes det egentlig noe bedre enn musikk her i verden? Derfor vil jeg komme med musikkanbefalinger hver mandag som du kan digge til resten av uka. Tidligere innlegg i Music Monday kan du finne her.

 Min nyeste besettelse heter Post Break-Up Sex, og nei, jeg referer ikke til selve handligen, men sangen av The Vaccines.

Music Monday - The 2012 Playlist

Siden vi har kommet til et nytt år, tenkte jeg at jeg kunne oppsummere årets Music Monday med en spilleliste av alle sanger fra årets Music Monday. Enjoy!

Music Monday - The Christmas Song

Finnes det egentlig noe bedre enn musikk her i verden? Derfor vil jeg komme med musikkanbefalinger hver mandag som du kan digge til resten av uka. Tidligere innlegg i Music Monday kan du finne her.

Siden Music Monday falt på julaften bestemte jeg meg for to ting: 1. velge en julesang og 2. at jeg skulle poste det i dag. Derfor valgte jeg The Christmas Song av The Raveonettes, fordi jeg har spilt den nonstop de siste to dagene. Elsker den!

Håper du har en fortsatt fin jul! 

Music Monday - When Something Ends

Finnes det egentlig noe bedre enn musikk her i verden? Derfor vil jeg komme med musikkanbefalinger hver mandag som du kan digge til resten av uka. Tidligere innlegg i Music Monday kan du finne her.

When Something Ends er en sang som er sunget og skrevet av tidligere Norske Talenter-deltager Matilda. Jeg hørte den først da jeg så på dokumentaren Til ungdommen (trailer her), og fant ut at sangen ble skrevet i forbindelse med denne filmen. Sjekk ut sangen, og sjekk ut filmen. Det er verdt det!

Music Monday - Same Love

Finnes det egentlig noe bedre enn musikk her i verden? Derfor vil jeg komme med musikkanbefalinger hver mandag som du kan digge til resten av uka. Tidligere innlegg i Music Monday kan du finne her.

Verdens nydeligste sang av Macklemore & Ryan Lewis feat. Mary Lambert, sammen med en vakker musikkvideo. Same Love uttrykker hvor ulogisk det er for homofilt ekteskap å være ulovlig forskjellige steder i verden. Jeg synes det er fantastisk gjort av en heterofil rapper å kritisere homofobien som eksisterer i hip-hop verdenen (og andre steder). 

When I was in the third grade
I thought that I was gay
'Cause I could draw, my uncle was
And I kept my room straight

I told my mom, tears rushing down my face
She's like, "Ben you've loved girls since before pre-K"
Trippin', yeah, I guess she had a point, didn't she
A bunch of stereotypes all in my head

I remember doing the math like
"Yeah, I'm good at little league"
A pre-conceived idea of what it all meant
For those who like the same sex had the characteristics

The right-wing conservatives think its a decision
And you can be cured with some treatment and religion
Man-made, rewiring of a pre-disposition
Playing God
Ah nah, here we go
America the brave
Still fears what we don't know

And God loves all His children
Is somehow forgotten
But we paraphrase a book written
3500 hundred years ago
I don't know

And I can't change
Even if I tried
Even if I wanted to
And I can't change
Even if I tried
Even if I wanted to
My love, my love, my love
She keeps me warm [x4]

If I was gay
I would think hip-hop hates me
Have you read the YouTube comments lately?
"Man that's gay"
Gets dropped on the daily
We've become so numb to what we're sayin'

Our culture founded from oppression
Yet we don't have acceptance for 'em
Call each other faggots
Behind the keys of a message board
A word rooted in hate
Yet our genre still ignores it

Gay is synonymous with the lesser
It's the same hate that's caused wars from religion
Gender and skin color
The complexion of your pigment

The same fight that lead people to walk-outs and sit-ins
Human rights for everybody
There is no difference
Live on! And be yourself!

When I was in church
They taught me something else
If you preach hate at the service
Those words aren't anointed
That Holy Water
That you soak in
Has been poisoned

When everyone else
Is more comfortable
Remaining voiceless
Rather than fighting for humans
That have had their rights stolen

I might not be the same
But that's not important
No freedom 'til we're equal
Damn right I support it

And I can't change
Even if I tried
Even if I wanted to
My love, my love, my love
She keeps me warm [x4]

We press play
Don't press pause
Progress, march on!

With a veil over our eyes
We turn our back on the cause
'Til the day
That my uncles can united by law
Kids are walkin' around the hallway
Plagued by pain in their heart
A world so hateful
Someone would rather die
Than be who they are

And a certificate on paper
Isn't gonna solve it all
But it's a damn good place to start

No law's gonna change us
We have to change us
Whatever god you believe in
We come from the same one
Strip away the fear
Underneath it's all the same love
About time that we raised up

And I can't change
Even if I tried
Even if I wanted to
And I can't change
Even if I tried
Even if I wanted to
My love, my love, my love
She keeps me warm [x4]

Love is patient, love is kind
Love is patient (not cryin' on Sundays)
Love is kind (not crying on Sundays)

Mashup Monday

Finnes det egentlig noe bedre enn musikk her i verden? Derfor vil jeg komme med musikkanbefalinger hver mandag som du kan digge til resten av uka. Tidligere innlegg i Music Monday kan du finne her.

Enda en Music Monday spesial, denne gangen med mashups, enda en av mine store kjærligheter. Om gjort riktig så kan det bli riktig bra, så her kommer 3! Alle gode ting er tre, ikke sant?

For å sparke det hele av har vi Midnight Life mixet sammen av The White Panda. Originalsangene er Midnight City av M83 (her) og Good Life av Kanye West (her). Begge sangene er dritbra alene, men sammen.. Åh, det er himmelsk, du må bare høre!

Jeg måtte bare ha med Glee, siden jeg elsker omtrent alt de gjør på den tv-serien. Denne gangen har de mashet sammen Singing in the Rain/Umbrella av Gene Kelly (her) og Rihanna (her). Ser ut til at de fant den perfekte kombinasjonen, for denne mashupen er rå! Dansenummeret på denne er også helt rått, men fant ingen god video av det. 

Så til slutt: 39 sanger i en kalt Pop Culture. Fyren kaller seg selv for Madeon, og på denne tida var han 17 år. Jeg velger å ikke si mer, enjoy :)

Music Monday spesial - 5 Covers

Finnes det egentlig noe bedre enn musikk her i verden? Så hver mandag vil jeg komme med musikkanbefalinger som dere kan digge til resten av uka. Tidligere innlegg i Music Monday kan du finne her.

Denne gangen har jeg funnet ut at min kjærlighet til covere skal få et helt eget innlegg. Så her kommer 5 fantastiske og fenomenale covere. 

Først ut er Marina & the Diamonds versjon av 3OH!3's Starstrukk (original her). Denne dame har talent, for å si det sånn! Digger hvordan hun har gjort sangen til sin egen.

Over til The XX  og deres cover av Florence & the Machine's You Got the Love (her), som egentlig er et cover av The Source's You Got the Love (her). Forvirrende? Vel, ikke tenk på det, for sangen er fantastisk! 

Cover nr. 3 er Crazy av den crazy talentfulle Ray LaMontagne, originalt sunget av Gnarls Barkley (her). Begge versjoner er like fenomenale! 

Sist, men ikke minst, cover-mesterne av alle cover-mestere: Glee. Eller rettere sagt Lea Michele som spiller Rachel. Original av David Guetta feat. Usher (her). Jeg var i himmelen første gangen jeg hørte denne.

Og siden Glee er cover-mestere, så avslutter jeg med enda et cover av dem: Toxic av Britney Spears (her). Fant dessverre ingen video av opptredenen på Glee med denne, men da får dere bare se på Glee for å sjekke det ut. Tro meg, det er verdt det! 

Music Monday - Wide Awake (cover)

Finnes det egentlig noe bedre enn musikk her i verden? Én sang kan få deg til å le, gråte, danse eller flytte deg tilbake til en tid da livet var HERLIG. Så hver mandag vil jeg komme med musikkanbefalinger, slik at dere kanskje kan digge til sangen resten av uka. Her finner dere tidligere innlegg i Music Monday.

Amelia Lily, deltager i fjorårets The X Factor, har laget cover av Katy Perry's Wide Awake. Har hatt den på repeat i hele dag, synes denne versjonen nesten er bedre enn originalen. Åå, som jeg elsker covere.

Jenta er 18 år og drit flink! Sjekk også ut enda en sang av Amelia Lily som jeg digger: You Bring Me Joy. Her  er audtionen hennes til The X Factor.

Music Monday - Gods & Monsters

Finnes det egentlig noe bedre enn musikk her i verden? Én sang kan få deg til å le, gråte, danse eller flytte deg tilbake til en tid da livet var HERLIG. Så hver mandag vil jeg komme med musikkanbefalinger, slik at dere kanskje kan digge til sangen resten av uka. Her finner dere tidligere innlegg i Music Monday.


I anledning dagens utgivelse av Lana del Rey's Born To Die: Paradise Edition, så tenkte jeg at jeg skulle dele min favorittsang fra albumet. Love it!

Music Monday - Lost

Finnes det egentlig noe bedre enn musikk her i verden? Én sang kan få deg til å le, gråte, danse eller flytte deg tilbake til en tid da livet var HERLIG. Så hver mandag vil jeg komme med musikkanbefalinger, slik at dere kanskje kan digge til sangen resten av uka. Her finner dere tidligere innlegg i Music Monday.

Denne sangen, dere! Får lyst til å synge til den hver gang jeg hører den! Det er låtskriver-artist Frank Ocean som er mannen bak Lost. Sangen er en del av hans debutalbum, kalt channel ORANGE. Love it!

Music Monday - Girl On Fire

Finnes det egentlig noe bedre enn musikk her i verden? Én sang kan få deg til å le, gråte, danse eller flytte deg tilbake til en tid da livet var HERLIG. Så hver mandag vil jeg komme med musikkanbefalinger, slik at dere kanskje kan digge til sangen resten av uka. Her finner dere tidligere innlegg i Music Monday.

I november kommer Alicia Keys sitt femte album, og Girl on Fire er første singelen av albumet. Sier bare at rå beat, Nicki Minaj og Alicia Keys sterke stemme gjør seg godt sammen. Da mener jeg virkelig godt. Så godt at jeg sang til den av full hals klokka syv på morgenen i dag da jeg hørte den på radioen. På en mandag. Says it all!

Music Monday - Spis Din Syvende Sans

Finnes det egentlig noe bedre enn musikk her i verden? Én sang kan få deg til å le, gråte, danse eller flytte deg tilbake til en tid da livet var HERLIG. Så hver mandag vil jeg komme med musikkanbefalinger, slik at dere kanskje kan digge til sangen resten av uka. Her finner dere tidligere innlegg i Music Monday.

Jeg er sikker på at de fleste har hørt det nye albumet til Karpe Diem, og tenkte jeg kunne dele den sangen jeg har blitt hekta på: Spis Din Syvende Sans. 

Music Monday - Youth

Finnes det egentlig noe bedre enn musikk her i verden? Én sang kan få deg til å le, gråte, danse eller flytte deg tilbake til en tid da livet var HERLIG. Så hver mandag vil jeg komme med musikkanbefalinger, slik at dere kanskje kan digge til sangen resten av uka. Her finner dere tidligere innlegg i Music Monday.

 Åh, denne sangen dere! Kanskje dere har sett denne reklamen fra Widerøe og tenkt: "HVA HETER SANGEN?!?!!". Vel, svaret er Youth av de noe ukjente Daugther. Sangen er så nydelig, spesielt starten når du bare hører en enslig gitar. Så skjørt og så vakkert!

Music Monday - Don't You Worry Child

Finnes det egentlig noe bedre enn musikk her i verden? Én sang kan få deg til å le, gråte, danse eller flytte deg tilbake til en tid da livet var HERLIG. Så hver mandag vil jeg komme med musikkanbefalinger, slik at dere kanskje kan digge til sangen resten av uka. Her finner dere tidligere innlegg i Music Monday.

Den svenske suksesstrioen Swedish House Mafia blir nå splitta, og disse gutta ser ut til å vite hvordan man går ut i stil. Don't You Worry Child er deres sjette og siste singel sammen, og denne sangen er rett og slett helt rå. Sjekk de ut, folkens!

Music Monday - The City

Finnes det egentlig noe bedre enn musikk her i verden? Én sang kan få deg til å le, gråte, danse eller flytte deg tilbake til en tid da livet var HERLIG. Så hver mandag vil jeg komme med musikkanbefalinger, slik at dere kanskje kan digge til sangen resten av uka. Her finner dere tidligere innlegg i Music Monday.

 Madeon begynte som en youtube-sensasjon med denne remixen (som jeg var hekta på tidligere i år). Ble helt ekstatisk da jeg så han hadde sluppet flere singler, deriblant Finale og Icarus. Og tenk deg at han har klart dettte på en alder av 18! Det er talent, det!

Music Monday - It's Time

Finnes det egentlig noe bedre enn musikk her i verden? Én sang kan få deg til å le, gråte, danse eller flytte deg tilbake til en tid da livet var HERLIG. Så hver mandag vil jeg komme med musikkanbefalinger, slik at dere kanskje kan digge til sangen resten av uka. Her finner dere tidligere innlegg i Music Monday.

 
It's Time av de talentfulle Imagine Dragons er på en måte min første-skoleuke-soundtrack. Den er så oppløftende og håpefull, veldig YOLO-preget tekst for å si det på godt mainstream. Uansett, om det er noen av dere som følger med på Glee, så vil dere/har dere sett et cover av denne sangen på serien. Første episode av sesong 4. Check it out!

Music Monday - In Her Arms

Finnes det egentlig noe bedre enn musikk her i verden? Én sang kan få deg til å le, gråte, danse eller flytte deg tilbake til en tid da livet var HERLIG. Så hver mandag vil jeg komme med musikkanbefalinger, slik at dere kanskje kan digge til sangen resten av uka. Her finner dere tidligere innlegg i Music Monday.

 In Her Arms av Foxes. En fantastisk sang av en fantastisk sanger. Finnes ikke noe bedre enn musikk som får meg i superbra humør. Har digga til denne på skolen, hjemme, overalt!

Music Monday - Looks Like Sex

Finnes det egentlig noe bedre enn musikk her i verden? Én sang kan få deg til å le, gråte, danse eller flytte deg tilbake til en tid da livet var HERLIG. Så hver mandag vil jeg komme med musikkanbefalinger, slik at dere kanskje kan digge til sangen resten av uka. Her finner dere tidligere innlegg i Music Monday.


Mike Posners sang Looks Like Sex har jeg spilt på repeat i to dager nå. Det er noe med stemmen hans som er så fin at jeg ikke får nok, og jeg er vel ikke gal om jeg sier at det høres ut som Mac Miller? Får meg egentlig bare til å digge sangen enda mer!

Hva synes du om sangen?

Music Monday - Wicked Game

Finnes det egentlig noe bedre enn musikk her i verden? Én sang kan få deg til å le, gråte, danse eller flytte deg tilbake til en tid da livet var HERLIG. Så hver mandag vil jeg komme med musikkanbefalinger, slik at dere kanskje kan digge til sangen resten av uka. Her finner dere tidligere innlegg i Music Monday.

En cover-versjon av en allerede bra sang kan føre til magi, og jeg kan med sikkerhet si at det er det som skjedde da Gemma Hayes lagde dette coveret av Chris Isaak's Wicked Game. Fantastisk bra, og så mye mer. 

[Ble Tuesday Tune istedetfor Music Monday. Kom hjem fra Venezia i går kveld skjønner dere. HJERTE.]

Music Monday - This Won't End Quietly

Finnes det egentlig noe bedre enn musikk her i verden? Én sang kan få deg til å le, gråte, danse eller flytte deg tilbake til en tid da livet var HERLIG. Så hver mandag vil jeg komme med musikkanbefalinger, slik at dere kanskje kan digge til sangen resten av uka. Her finner dere tidligere innlegg i Music Monday.

Hørte denne sangen av We the Committee på ett av mine (uendelig mange) tv-serier, og forelsket meg i den øyeblikkelig. På et sett så ligner den veldig på The XX's sine sanger, og det er vel kanskje derfor jeg digger den. Digger du den? 

Music Monday - Pumped Up Kicks (Like Me)

Finnes det egentlig noe bedre enn musikk her i verden? Én sang kan få deg til å le, gråte, danse eller flytte deg tilbake til en tid da livet var HERLIG. Så hver mandag vil jeg komme med musikkanbefalinger, slik at dere kanskje kan digge til sangen resten av uka. Her finner dere tidligere innlegg i Music Monday.

På denne tida for et år sida var jeg helt hekta på Pumped Up Kicks og da passer det seg kanskje at jeg er hekta på Pumped Up Kicks (Like Me) av Jaden Smith akkurat nå. Jeg elsker rap med en bra beat, og beaten i Pumped Up Kicks er jo helt rå! 

[Jeg vet at det er tirsdag, men med litt godhjerte så lar vi det her gå, sant?]

Music Monday - Primadonna

Finnes det egentlig noe bedre enn musikk her i verden? Én sang kan få deg til å le, gråte, danse eller flytte deg tilbake til en tid da livet var HERLIG. Så hver mandag vil jeg komme med musikkanbefalinger, slik at dere kanskje kan digge til sangen resten av uka. Her finner dere tidligere innlegg i Music Monday.

I'm back! (Neida, joda). Uansett,  med denne fantastisk rå sangen kalt Primadonna av Marina and The Diamonds. Jeg elsker stemmen til Marina, og spesielt i denne sangen, som har sittet fast i hodet mitt noen dager nå. Ingenting slår sene sommermorgener med denne på øret. Enjoy!

[Glemte å poste denne i går.. Husker aldri hvilken dag det er i sommerferiene.]

Music Monday - Prosessen

Jeg er typen til å bli glad av å oppdage nye, bra sanger eller talentfulle artister, så jeg tenkte dere også var det. Og hvilken bedre dag til å muntre dere opp på enn på mandag? SÅ! Hver mandag vil det komme et innlegg med alle slags sanger. Sanger du får lyst til å danse etter, avslappende sanger, indierock, dubstep, mainstream pop og masse mer. Her finner dere tidligere innlegg i Music Monday.

Music Monday på en tirsdag - det går det også! (Gårs)Dagens anbefaling er Prosessen av Kaizers Orchestra. Kaizers er (i min mening) det absolutt beste norske bandet, og denne sangen er en av gullsangene deres. Denne og Hjerteknuser da. Sjekk den ut og se om du også forelsker deg i bandet.

Music Monday - Riverside

Jeg er typen til å bli glad av å oppdage nye, bra sanger eller talentfulle artister, så jeg tenkte dere også var det. Og hvilken bedre dag til å muntre dere opp på enn på mandag? SÅ! Hver mandag vil det komme et innlegg med alle slags sanger. Sanger du får lyst til å danse etter, avslappende sanger, indierock, dubstep, mainstream pop og masse mer. Her finner dere tidligere innlegg i Music Monday.

 Riverside av danske Agnes Obel er en så fantastisk nydelig sang at jeg bare måtte anbefale den for dere. Jeg elsker pianoet og den litt dystre tonen! Musikkvideoen ser ut som den er veldig gammel og har en ordentlig vintage følelse over seg.

Music Monday - No Faith In Brooklyn

Jeg er typen til å bli glad av å oppdage nye, bra sanger eller talentfulle artister, så jeg tenkte dere også var det. Og hvilken bedre dag til å muntre dere opp på enn på mandag? SÅ! Hver mandag vil det komme et innlegg med alle slags sanger. Sanger du får lyst til å danse etter, avslappende sanger, indierock, dubstep, mainstream pop og masse mer. Her finner dere tidligere innlegg i Music Monday.

Hørte denne da jeg var ute og bada med vennene mine i går, og har siden hatt den på hjernen. Sangen er av Hoodie Allen ft. Jhameel og heter No Faith In Brooklyn. Elsker stemmen til Jhameel i refrenget, som er utrolig fiiin! Beaten er utrolig bra, og den er så deilig å høre på at jeg har hatt den på repeat i hele dag. Sjekk den ut, og si hva du synes om den!

Music Monday - Øynene Lukket

Jeg er typen til å bli glad av å oppdage nye, bra sanger eller talentfulle artister, så jeg tenkte dere også var det. Og hvilken bedre dag til å muntre dere opp på enn på mandag? SÅ! Hver mandag vil det komme et innlegg med alle slags sanger. Sanger du får lyst til å danse etter, avslappende sanger, indierock, dubstep, mainstream pop og masse mer. Her finner dere tidligere innlegg i Music Monday.

Tenkte det var på tide jeg anbefalte dere noen norske artister også, så her kommer Øynene Lukket av Lars Vaular og Sondre Lerche. Nå som sommervarmen har slått ordentlig til, var det vel på tide med noen deilige sommersanger. Denne har blitt spilt på repeat i noen dager nå, er så behagelig å høre på! Og ærlig talt så er det ikke til å stikke under en stol at Sondre Lerche er utrooolig fin. De øynene... og tatoveringen... Nei, bare nyt sangen dere!

Music Monday - Doing The Unstuck

Jeg er typen til å bli glad av å oppdage nye, bra sanger eller talentfulle artister, så jeg tenkte dere også var det. Og hvilken bedre dag til å muntre dere opp på enn på mandag? SÅ! Hver mandag vil det komme et innlegg med alle slags sanger. Sanger du får lyst til å danse etter, avslappende sanger, indierock, dubstep, mainstream pop og masse mer. Her finner dere tidligere innlegg i Music Monday.

Er det en sang som virkelig inspirerer meg, så er det denne: Doing The Unstuck av The Cure. Den handler rett og slett om å gripe dagen og leve i øyeblikket. Dette er live versjonen av sangen, og jeg digger den! Fantastisk sang av et fantastisk band, som hadde sin storhetstid på 70-80-tallet. Andre sanger du mest sannsynligvis har hørt av The Cure er Lovesong og Friday I'm In Love, pluss Lullaby som jeg også er ganske glad i. Sjekk de ut, og si gjerne om dere også er fan av The Cure. Slenger også med sangteksten:

It's a perfect day for letting go
for setting fire to bridges
boats
and other dreary worlds you know
let's get happy!
it's a perfect day for making out
to wake up with a smile without a doubt
to burst grin giggle bliss skip jump and sing and shout
let's get happy!

but it's much to late you say
for doing this now
we should have done it then
well it just goes to show
how wrong you can be
and how you really should know
that it's never too late
to get up and go

it's a perfect day for kiss and swell
for rip-zipping button-popping kiss and well...
there's loads of other stuff can make you yell
let's get happy!
it's a perfect day for doing the unstuck
for dancing like you can't hear the beat
and you don't give a further thought
to things like feet
let's get happy!

but it's much too late you say
for doing this now
we should have done it then
well it just goes to show
how wrong you can be
and how you really should know
that it's never to late
to get up and go

kick out the gloom
kick out the blues
tear out the pages with all the bad news
pull down the mirrors and pull down the walls
tear up the stairs and tear up the floors
oh just burn down the house!
burn down the street!
turn everything red and the beat is complete
with the sound of your world
going up in fire
it's a perfect day to throw back your head
and kiss it all goodbye

it's a perfect day for getting wild
forgetting all your worries
life
and everything that makes you cry
let's get happy!
it's a perfect day for dreams come true
for thinking big
and doing anything you want to do
let's get happy!

but it's much to late you say
for doing this now
we should have done it then
well it just goes to show
how wrong you can be
and how you really should know
that it's never too late
to get up and go

kick out the gloom
kick out the blues
tear out the pages with all the bad news
pull down the mirrors and pull down the walls
tear up the stairs and tear up the floors
oh just burn down the house!
burn down the street!
turn everything red and the dream is complete
with the sound of your world
going up in fire
it's a perfect day to throw back your head
and kiss it all goodbye

Music Monday - All Along The Watchtower

Jeg er typen til å bli glad av å oppdage nye, bra sanger eller talentfulle artister, så jeg tenkte dere også var det. Og hvilken bedre dag til å muntre dere opp på enn på mandag? SÅ! Hver mandag vil det komme et innlegg med alle slags sanger. Sanger du får lyst til å danse etter, avslappende sanger, indierock, dubstep, mainstream pop og masse mer. Her finner dere tidligere innlegg i Music Monday.

I dag bestemte jeg meg for å anbefale dere sangen All Along The Watchtower av den legendariske Jimi Hendrix. Eller bare Jimi Hendrix i seg selv, fordi han er så fantastisk! Han var et ekte, musikalsk geni, og jeg elsker, elsker sangene hans. Denne spilte jeg på repeat i noe rundt to måneder da jeg først hørte den. Den er så utrolig rå, og Jimis stemme så perfekt! Egentlig ble den laget av Bob Dylan, men Jimis cover er etter min mening den beste og forsåvidt den som er mest kjent. Om du har sett filmene Forrest Gump eller Watchmen, så har du hørt den, ettersom den er med i de. Andre sanger verdt å sjekke ut av Jimi er Little Wing, Castles Made of Sand og Hey Joe, som henholdsvis er mine favorittsanger av ham. Enjoy!

Music Monday - Calling

Jeg er typen til å bli glad av å oppdage nye, bra sanger eller talentfulle artister, så jeg tenkte dere også var det. Og hvilken bedre dag til å muntre dere opp på enn på mandag? SÅ! Hver mandag vil det komme et innlegg med alle slags sanger. Sanger du får lyst til å danse etter, avslappende sanger, indierock, dubstep, mainstream pop og masse mer. Her finner dere tidligere innlegg i Music Monday.

 

Selv om helga er over, valgte jeg denne sangen kalt Calling (Lose My Mind) av Sebastian Ingrosso & Alesso feat. Ryan Tedder for å minne dere på at om to dager så er bare to dager til helg! Så dans dere gjennom uka folkens, og stay happy! ♥

Hvilken sang trenger du for å komme deg gjennom dagen?

Music Monday - Animals

Mandager er dagen da du (mest sannsynligvis) er trøtt, sliten og nedtynget i ting/arbeid/lekser å gjøre. Ettersom jeg er typen til å bli muntret opp av å oppdage nye, bra sanger eller talentfulle artister, tenkte jeg dere også var det. Og hvilken bedre dag til å muntre dere opp på enn på mandag? SÅ! Hver mandag vil det komme et innlegg med alle slags sanger. Sanger du får lyst til å danse etter, avslappende sanger, indierock, dubstep, mainstream pop og masse mer. Her finner dere tidligere innlegg i Music Monday.

For å gi både meg selv og dere en god start på uka, så synes jeg vi helt unisont skal høre på Animal av Neon Trees. Den er noe jeg liker å kalle gladrock, altså rock man (jeg) blir glad av. Hørte den først da jeg så på filmen "What's your number?" i går. Likte filmen, og spesielt sangen. Send meg gjerne en sang dere blir spesielt glade av akkurat nå, så kanskje jeg anbefaler den neste mandag!

♥ Hva syntes du om sangen? Hvilke sanger har du på hjernen for tida?  

Music Monday - Never Let Me Go

Jeg har ikke bare funnet på én ny kategori her på bloggen (første innlegg av Film fredag kan du ser her), men to! Mandager er dagen da du (mest sannsynligvis) er trøtt, sliten og nedtynget i ting/arbeid/lekser å gjøre. Ettersom jeg er typen til å bli muntret opp av å oppdage nye, bra sanger eller talentfulle artister, tenkte jeg dere også var det. Og hvilken bedre dag til å muntre dere opp på enn på mandag? SÅ! Hver mandag vil det komme et innlegg med alle slags sanger. Sanger du får lyst til å danse etter, avslappende sanger, indierock, dubstep, mainstream pop og masse mer. Without further ado, I give you Music Monday!

Til det første innlegget tenkte jeg å vise dere de alltid så fantastiske Florence + The Machine med sangen Never Let Me Go. Florence med sin utrolig vakre og sjelfulle stemme synger fra sjela i denne sangen, og vel, alle andre sanger hun synger. 

Denne sangen hørte jeg først for noen uker siden, og ettersom jeg allerede var en fan av Florence + The Machine ante jeg at denne sangen måtte være ganske bra. Andre favorittsanger av bandet er: Shake It Out, You've Got the Love og Cosmic Love.

Så, si meg. Hva er din favorittsang for øyeblikket? Hvilken sang har du nynnet på de siste dagene? ♥

hits